Malinowa rozkosz.

IMG_8445 
 W zamrażalniku miałam 0,5 kg malin , które postanowiłam wykorzystać do ciasta któremu nikt się nie oprze. Jest lekkie jak chmurka , rozpływa się w ustach. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż jedna godzinę , łącznie z czasem pieczenia.
IMG_8393
Składniki na biszkopt (mała , kwadratowa blaszka)
.  4 jajka (białka oddzielnie).
.  4 łyżki cukru.
.  4 łyżki mąki.
.  0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
.  Szczypta soli do białek.
Wykonanie.
     Białka ubić ze szczypta soli na sztywno , pod koniec wsypując stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i wymieszać delikatnie łyżką. Piec w 170 stopniach , około 20 min.
 
Krem malinowy.
 
   250 ml śmietany kremówki ubić z 2 łyżkami cukru pudru , następnie wmieszać do niej 0,5 kg malin wcześniej zblenderowanych. Wyłożyć na wcześniej upieczony biszkopt. Przechowywać w lodowce.
 
     Smacznego.
.
IMG_8440 pixelmator
.
IMG_8450
.
IMG_8447
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s