Idealna babka czekoladowo migdałowa.

 IMG_2319 pix
Przepisów na babki jest wiele , mój idealny jest jeden , przedstawiam wam Królową wśród babek!!!
Składniki.
.  125 gr miękkiego masła.
.  120 gr ciemnego cukru.
.  100 gr gorzkiej czekolady.
.  3|4 szklanki mąki pszennej.
.  5 jajek.
.  2 łyżki kakao.
.  1 szklanka zmielonych migdałów.
.  2 łyżeczki proszku do pieczenia.
.  6 łyżek mleka.
    Polewa czekoladowa.
.  100 gr gorzkiej czekolady.
.  6 łyżek śmietany kremówki.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej , dodać kremówkę i wymieszać.
Wykonanie.   
     Roztapiamy gorzką czekoladę w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy mikserem razem z cukrem na puszysta masę. Białka oddzielić od żółtek  i żółtka wbijać po kolei do masy nadal ucierając ,  następnie dodać makę, kakao , zmielone migdały i proszek do pieczenia. Zmiksować. Dodać roztopioną czekoladę i wymieszać , na koniec wmieszać delikatnie do masy białka ubite na sztywną pianę. Piec w 170 stopniach około 45 min. Po przestudzeniu polać polewą.
 
     Smacznego.
.
IMG_2316
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s