Notatka na marginesie

Spaghetti z dwoma sosami.

Żeby nie było nudno na talerzu dziś spaghetti z dwoma sosami ,pieczarkowym i pomidorowym.Biala strona jest warzywna,czerwona mięsna. Można wybrać makaron z jednym z sosów,albo zjeść  z każdym trochę….jak ja.
 
 
 
IMG_8779

 

Składniki.
 
Sos pieczarkowy:
1 cebula średniej wielkości
8 pieczarek średniej wielkości
Połowę  czerwonej papryki.
1 marchew wcześniej ugotowana.
 
100 ml śmietanki do sosów.
Przyprawy ulubione.
 
Obrać i pokroić wiadomo co i jak.Najpierw podsmażamy cebulę ,dodajemy pieczarki,potem paprykę i marchewkę.Dusimy pod przykryciem z 10 min,zalewamy śmietanką,doprawiamy sola,pieprzem.
 
 
Sos pomidorowy:
200 gr mięsa mielonego,bądź łopatki 
przekręconej przez maszynkę.
200 ml przecieru pomidorowego.
Przyprawy ulubione.
 
Mięso podsmażyć , zalać przecierem,doprawić do smaku.
Makaron ugotować al dente,podawać wedle gustu domowników.
 
 
 
Smacznego.

 Obrazek

Obrazek

Obrazek

Smacznego.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s