Serniki uwielbiam,za różnorodność,za kremowy smak,za wszystko.
Dziś z karmelem,pyszotka.
Składniki:
Kruchy spód:
200 gr mąki
100 gr masła
50 gr cukru
2 żółtka
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto i wylepić nim foremkę.
Podpiec w 175 stopniach,15 min.
Składniki masy:
0,5 kg białego,kremowego sera
0,5 szklanki cukru
4 jajka
1 mała torebka cukru waniliowego
1 torebka budyniu śmietankowego
0,5 puszki karmelu(u mnie ugotowane wcześniej mleko skondensowane)
posypka do dekoracji,nie jest konieczna.
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem,dodać ser ,cukier waniliowy i budyń śmietankowy,ubić do połączenia składników. Wyłożyć na kruchy spód. Pieczemy w temperaturze 175 stopni około 50 min.Po
przestudzeniu sernik można posmarować karmelem i dowolnie udekorować.
Smacznego.
Reklamy