3 bit.Moja kombinacja.

 
 To ciasto przypomina mi dziecięce zabawy. Układanie,przekładanie,smarowanie 
i ta niepewność co z tego wyjdzie.Ciasto jak  dla mnie za słodkie,ale znaleźli się tacy co zjedli bez marudzenia…
.
Obrazek
 Składniki:
 
 
1 opakowanie krakersów
1 opakowanie herbatników(było duże,200 gr ,cześć została niewykorzystana)
1 puszka kajmaku
budyń waniliowy
450 ml mleka
2 łyżki cukru
100 gr masła
 
Dodatkowo 150 ml śmietany kremówki ubić z 2 łyżkami cukru na wierzch ciasta i wiórki czekoladowe do dekoracji.
Wykonanie:
Budyń  ugotować,zgodnie z instrukcja na odwrocie  opakowania.Przestudzić i wkręcić masło z dwiema łyżkami cukru.
Robiłam w formie keksowej:
Na spod warstwa herbatników
warstwa masy kajmakowej
krakersy
warstwa masy budyniowej
herbatniki
warstwa kajmaku
krakersy
bita śmietana i czekolada starta na tartce.
Obrazek

 

Smacznego.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s