Skubaniec.

Ciacho w sam raz.Nie przesłodzone,z powidłami 

śliwkowymi,

jadłam jeszcze cieple i powidła wypływały troszkę ,

potem dokładka już bez płynnej niespodzianki w środku.

Polecam.

Obrazek

Składniki:(kruche ciasto)
Mała ,kwadratowa,blaszka.
2 szklanki maki 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
0,5 szklanki cukru pudru
200 gr masła zimnego
żółtka
białka
0,5 szklanki cukru
0,5 słoika powideł śliwkowych do posmarowania ciasta.
1 łyżka kakao.
 
Wykonanie:
         
   Z podanych składników (poza białkami,
cukrem zwykłym i powidłami) 
zagnieść kruche ciasto. podzielić na trzy części,(jedna większa na spód blachy i dwie małe do pokruszenia na wierzch) do jednej dodać łyżkę kakao. Wykleić spod blachy ciastem i podpiec go 15 min w 180 stopniach. Następnie posmarować  ciasto powidłami,na powidła wyłożyć ubite na sztywno białka z 0,5 szklanki cukru,na piane pokruszyć dwie małe części ciasta,kakaową  i jasną. Piec około 30 min w 180 stopniach.

 

Obrazek
Obrazek
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s