Ciastka typu brownie z kremem orzechowym.

Doskonale ciasteczka z kremem orzechowym typu brownie .Trzeba przestrzegać czasu pieczenia,inaczej wyjdą kruche,równie pyszne.

 Obrazek

 

Składniki.
 
 150 gr masła
1 jajko
żółtko
150 gr ciemnego cukru
225 gr mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki kakao
krem orzechowy ulubiony
 
 
   Wykonanie:
Masło roztapiamy w garnku do uzyskania karmelowego koloru(około 5 min)
Odstawić do ostygnięcia. Jajko i żółtko ubić z cukrem,dodać masło i pozostałe
 składniki. Ubijać do połączenia się składników.
 Łyżką do lodów wykładać ciasto na blaszkę z  papierem i lekko rozpłaszczać. Piec 12 min w 175 stopniach.Po przestygnięciu ciastek smarujemy je kremem orzechowym i sklejamy.Z tej porcji wyszło mi 6 dużych ciastek.
Obrazek
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s