Różowa pianka.

Wiosenna propozycja.Wspaniale smakuje. Urozmaiciłam ją  dodając ubitą śmietanę 
i gorzką  czekoladę. Polecam bardzo.Obrazek
Składniki (biszkopt):
 4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno  z dodatkiem cukru,  nadal ubijając wkręcić żółtka.
Łyżką wmieszać delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piec około 20 min w 175 stopniach.
 
   Różowa pianka:
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru
1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa
 
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i czekamy 
aż zacznie się lekko ścinać. Ubijamy śmietanę z cukrem i
dodajemy galaretkę ubijając do połączenia się składników.
Wylewamy na ostudzony biszkopt.
 
 
Biała warstwa:  
150 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru
Ubić mikserem i rozsmarować na różowej masie,zetrzeć na tartce gorzką 
czekoladę. Przechowywać w lodówce.
Ilość składników jest na małą ,kwadratową blaszkę.
Obrazek
Obrazek

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s