Zupa krem groszkowa.

Pada deszcz…nie widać gór ,park osnuty mgłą ,
tajemniczy ,jak moja zupa
Dla takiego koloru na talerzu warto ją  zrobić. Polecam.Obrazek
Składniki:
300 gr groszku mrożonego
500 ml bulionu drobiowego
1 cebula
Ulubione  przyprawy
Wykonanie:
Cebule zeszklić na maśle. Przełożyć do garnka i zalać  bulionem ,
dodać groszek i gotować około 10 min pod przykryciem. 
Doprawić i zmielić blenderem na gładki krem.
Można przelać przez sitko,jeśli przeszkadzają ,,resztki,, groszkowe.
Obrazek
Obrazek
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s