Racuchy z jabłkami.

Racuchy uwielbiam,często robię ,jednak składniki dodaje na oko,dlatego pozwoliłam sobie skorzystać z przepisu Magdy
Obrazek
Składniki:(około 20 racuszków)
 O,5 kg mąki
30 g drożdży
1 szklanka ciepłego mleka
szczypta soli
4 łyżki cukru
jajka
1 łyżka oleju
cukier puder do posypania
jabłka jeśli ktoś lubi.
 
 
 
 
Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w 4 łyżkach cukru.Dodajemy mleko i resztę składników i 
 miksujemy.Make dodawać stopniowo,ciasto ma być konsystencji zsiadłego mleka.
Można zetrzeć na tartce dwa jabłka i dodać do masy. Odstawić do wyrośnięcia.
Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
Obrazek
Obrazek
 
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s