Ziemniaki ze śmietaną i serem roquefort.

Szybki,mało skomplikowany obiad  z piekarnika.
Zapiekanka ziemniaczana ,której tajnym składnikiem jest
dodatek sera roquefort ,pyszności i ten zapach w całym domu.
Obrazek
Składniki :(dla 2 osób)
4 średnie ziemniaki(można obgotować 15 min ,ja daję surowe)
Mięso ,u mnie 5 kawałków schabu w ulubionych przyprawach
Śmietana   30 procent 200 ml (małe opakowanie)
Ser roquefort ,wedle gustu ,u mnie 200 gr
Przyprawy ,sól,pieprz,majeranek.
Cebula,czosnek.
 
 
 
Wykonanie:
Ziemniaki  obieramy ,kroimy w cienkie talarki i układamy w naczyniu 
żaroodpornym , które wcześniej smarujemy oliwą z oliwek .
Na ziemniakach układamy mięso ,na mięsie  cebulę i czosnek 
i drugą warstwę z ziemniaków.
Pieprzymy ,solimy ,i zalewamy śmietaną ,na wierzchu kruszymy ser roquefort.
Pieczemy około 60 min w 200 stopniach.
Obrazek
Obrazek
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s