Ciasto malinowe z budyniową pianką.

Wspaniałe ciasto.Maliny są cudowne w wypiekach, pianka pyszna ,
ale czytając komentarze u Dorotki pominęłam olej w jej składzie i 
to była dobra wskazówka .Sprawdzą się każde owoce ,które lubicie ,
ale ja osobiście polecam maliny.

Przepis z tej strony :Obrazek

Składniki ,na kruche ciasto:
2,5 szklanki mąki 
250 g zimnego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
5 żółtek
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie 
części , większą i mniejszą  na wierzch ciasta i zamrozić.
Po 1 godzinie zetrzeć większą kulę na spód blachy wysmarowanej 
masłem i wysypanej bułką tartą i podpiec 15 min w 180 stopniach.
 
Obrazek
Obrazek
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s