Ciastka migdałowe.

     Bardzo smaczne i proste w wykonaniu ciastka.Dodatek migdałów zmielonych na mąkę sprawia ,że sa bardzo delikatne w smaku.  
Obrazek
Składniki :(na 30 ciastek ,mnie wyszlo 20 duzych)
115 g miekkiego masła
90 g ciemnego cukru
80 g zwyklego cukru
1 jajko roztrzepane
kilka kropel wanilii
155 g mąki
100 g migdałów zmielonych na proszek
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g groszków czekoladowych(dałam orzechy laskowe ,groszki kolorowe)
Wykonanie:
Ubić masło z cukrami na puch. Dodać jajko ,wanilię i ubijać dalej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i migdałami i dodawać stopniowo 
 do ubitej masy.Dobrze wymieszać ,dodać na koniec groszki czekoladowe
i wymieszać .Nakładać łyżką na papier na blaszce i 
piec około 18 min w 175 stopniach.

 

Obrazek
Obrazek

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s