Rafaello na krakersach i biszkoptach.

Dzisiejsze ciasto przygotujecie w ekspresowym tempie.

Jest pyszne ,kokosowe z masą budyniową i nie wymaga pieczenia.
Spód z krakersów ,druga warstwa z biszkopcików używanych 
zazwyczaj do tiramisu ,ale bardzo dobrze sprawdziły się również
 w tym cieście.Masę budyniową wykładam na ciastka ciepłą ,
dzięki czemu krakersy i biszkopty szybciej zmiękną i 
stworzą razem spójną całość,pycha.
 
Obrazek
Składniki: 
1 paczka krakersów 180 g 
1 paczka biszkoptów podłużnych 
2 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
2 łyżki cukru
200 g masła
100 g wiórków kokosowych
 
Budynie ugotować zmniejszając ilość mleka o 0,5 szklanki na każdy budyń.
U mnie na dwa budynie przypadły 3 szklanki mleka
plus 2 łyżki cukru.Do ugotowanego ,ciepłego budyniu wkręcamy łyżką 200 g 
masła i wykładamy połowę masy na warstwę krakersów wyłożonych na blaszce.
Następnie na masie układamy biszkopty i kolejną warstwę masy budyniowej ,
posypujemy kokosem i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
 
Do masy budyniowej można również dodać 50 g wiórków kokosowych.

 

 

Obrazek

Obrazek

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s