Calzone.

Moje calzone jest z ciasta na pizze ,pyszne ,z

 warzywami ,które lubimy ,tuńczykiem i jajkiem.
Oczywiście nadzienie może być dowolne,pamiętajcie 
tylko ,aby nie przesadzić z warzywami,które puszczają 
sok , bo spód może nieładnie namoknąć w czasie pieczenia.

 

 Obrazek
Składniki: (na trzy średnie kalzone ,bądź dwa duże)
3OO g mąki
15 g świeżych drożdży
125 ml cieplej wody
1 łyżeczka soli 
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
oregano na wierzch calzone
W ciepłej wodzie z łyżeczka cukru rozpuścić drożdże ,
dodać sól ,oliwę i stopniowo mąkę i wyrabiać sprężyste ,  
nie klejące się do rąk ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 
około 1 godzinę. Ciasto podzielić na trzy kawałki ,
rozwałkować na kształt koła i   posmarować wewnątrz
 przecierem pomidorowym ,  następnie nałożyć nadzienie 
na połowę placka ,złożyć na pół  i dobrze docisnąć brzegi.
Posmarować jajkiem ,oprószyć oregano i piec w 200 stopniach
około 20 min.
 
 
Farsz :
Tuńczyk
ugotowane dwa jajka
kabaczek (przesmażony 5 min)
pieczarki(przesmażone 5 min)
cebula
sól ,pieprz

 

Obrazek

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s