Racuchy z bananami i malinami.

Racuchy to smak mojego dzieciństwa ,dlatego chętnie je

smażę również mojej córce .Duża swoboda w doborze dodatków
sprawia,że za każdym razem mamy coś innego.Zapraszam na 
racuchy z bananami i malinami.


 Obrazek
Składniki: (na około 20 sztuk średnich placuszków)
0,5 kg mąki
30 g świeżych drożdży
1 szklanka ciepłego mleka
szczypta soli
4 łyżki cukru
2 jajka
1 łyżka oleju
banany
maliny (u mnie niestety mrożone)
cukier puder do posypania
 
Wykonanie:
Drożdże rozpuścić w cukrze ,dodać mleko i resztę składników i
zmiksować na jednolite ciasto konsystencji zsiadłego mleka.Znaczy
 nie za gęste ,dlatego mąkę sypać stopniowo. Odstawić do wyrośnięcia 
na około 0,5 godziny.Po tym czasie smażymy niewielkie placuszki na
kilku kroplach oleju z obu stron ,dodając banany kiedy jedna strona jest już 
usmażona .Posypujemy malinami już po usmażeniu ,dodane w czasie smażenia
 zrobią się nie za piękne ,ale jeśli ktoś lubi można je dodać w czasie smażenia.
Dobrym rozwiązaniem jest podgrzanie malin przez chwile w mikrofalówce
i podanie w formie musu.

 

 

Obrazek
Moja córeczka wybrała  racuch i banan ….oddzielnie.
Obrazek
Obrazek
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s