Ciasto francuskie z tuńczykiem i bakłażanem.

Ciasto francuskie jest dobrym wyjściem,kiedy nie mamy zbyt wiele czasu. Można z niego 

wyczarować niesamowite potrawy ,słodkie i słone. Ja polecam

danie wytrawne na szybki obiad ,bądź kolacje , z dodatkiem  sałatki.
Z  farszem można oczywiście dowolnie kombinować.

 

 Obrazek
Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
2 jajka (ugotowane na twardo)
1 mała puszka tuńczyka 
bakłażan ,pokrojony w plasterki ,surowy
por (pokrojony w talarki  ,surowy)
sól ,pieprz 
Jajko do posmarowania wierzchu ciasta
Pietruszka suszona do oprószenia ciasta
 
Na połowie ciasta rozkładamy pokrojone jajka , na nich wykładamy 
tuńczyka ,następnie bakłażan i por ,doprawiamy.Przykrywamy drugą polową ciasta i dociskamy brzegi widelcem .Smarujemy jajkiem ,nacinamy w kilku miejscach ciasto ,żeby warzywa mogły odparować i pieczemy około 25 min w 200 stopniach.

Obrazek

Obrazek
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s