Tortilla espanola de patatas.

Szybkie danie ,tanie ,smaczne ,można zabrać ze sobą w podroż
czy na piknik i zjeść na zimno.
Tortilla ziemniaczano-cebulowa ,uwielbiam.Sukses zagwarantuje 
nieprzywierająca patelnia i trochę wprawy przy przewracaniu.

 

 Obrazek

Składniki:
300 g ziemniaków
cebula
oliwa z oliwek
4 jajka (duże )
sól ,pieprz,suszona pietruszka.
 
Ziemniaki obrać i pokroić na cienkie plasterki ,smażyć na oliwie
na rozgrzanej patelni do miękkości ,od czasu do czasu mieszając.
Dodać cebulkę i smażyć razem z ziemniakami. Doprawić .
Jajka roztrzepać ,wymieszać z ziemniakami i cebulką i wlać na gorącą
patelnię. Smażyć około 5 min z każdej strony.Przy przewracaniu na
drugą stronę można sobie pomóc talerzem,albo pokrywką.
Obrazek
Obrazek
Reklamy

One thought on “Tortilla espanola de patatas.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s