Kremówka na cieście francuskim.

Kremówce na cieście francuskim nie odmawiam nigdy!.
Moja wielka słabość,niestety bardzo kaloryczna i z powodu
ciasta i kremu. Odchudziłam więc moją dając do niej niewiele
kremu budyniowego ,przynajmniej mogłam zjeść więcej kawałków.
 
Obrazek
Składniki:
1 gotowy płat ciasta francuskiego
1 budyń śmietankowy
1,5 szklanki mleka
5 łyżek masła
2 łyżki cukru
Ciasto wyłożyć na blaszkę ,nakłuwając widelcem ,żeby 
nie rosło jak szalone i
piec 15 min w 200 stopniach. Odstawić do przestygnięcia.
Budyń ugotować z mlekiem i cukrem ,jak podaje przepis na jego odwrocie.
Do jeszcze ciepłego budyniu wkręcić masło ,rozsmarować
 na połowie ciasta ,
przykryć drugim,posypać cukrem pudrem.Przechowywac w lodówce.
Obrazek
Obrazek
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s