Pierś z kurczaka w cieście francuskim.

Bardzo efektowny obiad ,nie wymagający wielkich umiejętności

a efekt zadowoli wszystkich .Kurczak w cieście francuskim z warzywami ,
u mnie cukinia i cebula oraz dużo żółtego sera .Warzywa można zmienić
na swoje ulubione. Podałam z sosem jogurtowo czosnkowym i mizerią .


 Obrazek
 

Składniki
at ciasta francuskiego
Pół cukinii
Pół cebuli
Dwa kawałki  piersi z kurczaka
żółty ser tarty 150 g
pieprz ,sól ,zioła prowansalskie .
jajko do posmarowania ciasta 
 
Ciasto położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 
i ponacinać je z dwóch stron w paski zostawiając środek na 
ułożenie mięsa z kurczaka oprószonego ziołami prowansalskimi .
Na mięsie kładziemy cukinię pokrojoną w talarki ,następnie 
cebulkę i ser i zamykamy ciasto naprzemiennie pociętymi bocznymi
paskami lekko je dociskając .Całość posmarować roztrzepanym jajkiem 
i piec około 40 min w 180 stopniach .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s