Sernik z truflą czekoladową.

Ochota na sernik inny niż wszystkie jakie do tej pory piekłam

naszła mnie wczoraj i w ciągu 2 godzin sernik siedział już w lodówce
i się chłodził .Spód to ser typu Philadelphia ,bardzo kremowy i 
delikatny ,a góra intensywnie czekoladowa .Smaki cudownie się 
przeplatają ,warto próbować nowych połączeń ,naprawdę.
 
Obrazek
Składniki
600 g kremowego sera (philadelphia) 
4 jajka
100 g cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 budyń waniliowy

 

 
Jajka ubić z cukrem ,dodać pozostałe składniki i zmiksować tylko
do ich połączenia .Przelać masę serową do foremki (23 cm)
i piec w 175 stopniach przez około 45 min. Pozostawić w piekarniku
z uchylonymi drzwiczkami do ostygnięcia.
 
Masa czekoladowa:
400 ml śmietany kremówki
2 czekolady gorzkie 200 g
Czekolady rozpuścić w śmietanie kremówce i odstawić do ostygnięcia.
Zimną masę ubić mikserem i przełożyć na zimny sernik .Przechowywać
w lodówce. Można posypać kakao.
 
Obrazek
Inspiracją był przepis Dorotki na sernik z truflą czekoladową i Baileys.

 Obrazek

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s