Święto turronu w Jijona.

Image

Image

 

 

Turron to rodzaj nugatu ,pojawia się w Hiszpanii 
w okresie świąt .Ten słodki przysmak składa się z 
miodu ,cukru ,oraz białek jaj ,które gotowane są 
razem do momentu skarmelizowania się miodu.
Dodaje się do niego całe migdały w duzej ilości .To
tak zwany turron biały ,twardy .Drugi rodzaj to
turron miękki ,delikatny w smaku ,w którym to
migdały zostają utarte na pastę. Zapraszam na 
relację obrazkową z święta turronu w Jijona.
 
Image
 
 
Stoisko z turronem ,na pierwszym planie turron biały ,twardy .Degustacja ….pyszny!.
 
Image
 
 
Tutaj próbowaliśmy turron miękki ,zdecydowanie lepszy od twardszego ,ale to moja opinia.
Z tyłu widać też turron czekoladowy z migdałami.
Image
 
Pojawił się też turron z nutką kokosu ,bardzo smaczny.
Image
 
 
Image
 
 
Image
 
 
Marcepan.
Image
 
 
Migdały w czekoladzie.
Image
 
 
Kandyzowane owoce.
Image
 
 
Bułeczki w kropeczki i ciastka.
Image
 
 
Image
 
 
Ten smakował mi najbardziej ,nie przesłodzony ,ale więcej nie próbuję!!!.
Image
 
 
Może trochę pozwiedzam…
Image
 
 
Image
 
 
To był bardzo słodki dzień!!.
 
 
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s