Makaron z tuńczykiem.

Zainspirowana szybkim obiadem u Gosi z bloga 
,,napiecyku ”pobiegłam do kuchni i stworzyłam swoją
wersję prostego dania obiadowego .Makaron szpinakowy
w towarzystwie tuńczyka i sosu pieczarkowo -porowego .

 Image

 

 

 Składniki :

6 gniazdek makaronu szpinakowego (lub inny ,ulubiony)
1 mały por 
150 g  pieczarek
cebulka ,mała
200 g tuńczyka odsączonego z zalewy
żółty ser do posypania potrawy
sól ,pieprz 
200 g śmietany 15 procent
.
.
Cebulkę zeszklić na oleju ,dodać por i pieczarki dowolnie
pokrojone i poddusić około 10 minut ,zalać śmietaną ,
doprawić i polać makaron ugotowany al dente .Na sos
wyłożyć kawałki tuńczyka i posypać startym ,żółtym serem.
 

 Image

Image

Mój ulubiony makaron z dodatkiem szpinaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s