Ryba po grecku .

Rybę po grecku mogę jeść na okrągło .

Nigdy mi się nie znudzi .Często do marchewki

dodaję jakieś dodatkowe warzywa ,tym razem 
z porem ,równie pyszne. Jeśli ktoś nie przepada
za rybami to być może po tym daniu zmieni zdanie.

 

Image

Składniki :
500 g ulubionej ryby ,doprawić 
4 spore marchewki
1 cebula 
duży por
pietruszka 
pieprz ,sól 
przecier pomidorowy
 
Marchewkę ugotować na pół miekko ,przestudzić i 
zetrzeć na tartce o grubych oczkach .
Rybę przesmażyć z dwóch stron na patelni.
Na osobnej patelni zeszklić na złoty kolor cebulę ,
dodać pora ,poddusić. Dodać rybę ,marchewkę i 
pietruszkę ,kilka łyżek przecieru pomidorowego i
przyprawić do smaku.Gotowe ,smacznego .
Image

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s