Tarta malinowa.

Lekka tarta z malinami na kruchym spodzie z mąki

krupczatki .Eksperymentuję ostatnio z tą mąką i
sprawdzam ,gdzie pasuje najbardziej .W cieście kruchym
nie zauważyłam jakichś zmian po jej dodaniu ,smaczne 
jak zwykle.Polecam.

 
Obrazek
Składniki : na blaszkę 23 cm :
300 g mąki krupczatki
150 g zimnego masła
żółtka
1 łyżka kwaśnej śmietany
4 łyżki cukru
3 białka i 0,5 szklanki cukru pudru na bezę
 
Maliny mrożone około 200 g na wierzch ciasta 
 
Z  podanych składników zagnieść szybko ciasto ,
zawinąć w folię i schłodzić w lodówce 0,5 godziny.
Następnie  cienko rozwałkować i wyłożyć na blaszkę.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę i 
wyłożyć na ciasto ,na wierzchu rozsypać maliny .
Piec w 175 stopniach około 25 minut.
Obrazek
Nad morzem już wiosennie ,pozdrawiam z Alicante.
Obrazek
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s