Żeberka w sosie własnym.

Jeśli uda wam się kupić dość chude żeberka 

zapraszam do wykorzystania mojego przepisu
na nie.Dobrze doprawione ,z cebulką i czosnkiem
smakują wyśmienicie.

Obrazek

Składniki
około 1,5 kg żeberek
2 cebule
 
1 mały czosnek 
sól ,pieprz  
3 listki laurowe 
czerwona papryka
majeranek
 
Żeberka ,umyć ,osuszyć i podzielić na mniejsze
kawałki .Doprawić wyżej wymienionymi przyprawami 
i obsmażyć z dwóch stron na gorącym oleju .
Dodać czosnek i cebulkę ,zeszklić na złoty kolor i 
podlać wodą .Na małym ogniu dusimy żeberka 
około 1 godzinę ,w razie potrzeby dolewając wodę.
Dodajemy też liscie laurowe. Jeśli chcemy uzyskać
gęsty sos dodajemy do wywaru na którym dusiły się
żeberka pół szklanki wody z 2 łyżkami mąki i 
zagotowujemy .Podawać z ziemniakami.
 
Obrazek

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s