Babka z malinami.

Bardzo smaczna babka ,dodatek malin czyni ją

jeszcze wykwintniejszą .Krojona jeszcze ciepła ,
delikatnie opadła ,ale jeśli poczekacie aż wystygnie
będzie idealna .Polecam bardzo .
Obrazek
Składniki
200 g mąki pszennej
150 g mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g miękkiego masła
180 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
4 jajka
200 g malin
cukier puder do dekoracji babki po upieczeniu
 
 
Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym 
na puszystą masę ,dodawać po kolei jajka i
nadal miksować na najniższych obrotach .Dodać
porcjami mąki i wymieszać delikatnie łyżką .Maliny
oprószyć mąką ,aby nie opadły na dno i dodać do 
połowy masy w foremce ,przykryć maliny drugą warstwą
ciasta.Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
Poczekać aż ostygnie ,inaczej może opaść ,posypać cukrem
pudrem .

 Obrazek

Źródło :Mała Cukierenka.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s