Karkówka w kiszonej kapuście ,pyszna.

Uwielbiam kiszoną kapustę ,co by z nią nie

zrobić zawsze mi smakuje.Tym razem w

połączeniu z mięsem ,wyszła smaczna .

Tak ,ja zachwycałam się kapustą ,a
mąż mięsem .Całość godna polecenia.

Obrazek

Składniki :
1 kg karkówki ,około 8 kotletów z kością
1 cebula
1 ,5 kg kapusty kiszonej ,miałam z marchewką
pieprz ,majeranek
użyłam też ziół prowansalskich

Karkówkę natrzeć przyprawami i skropić oliwą
z oliwek ,obsmażyć na patelni z obu stron na
lekko złoty kolor ,dodać cebulę ,zeszklić .
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć cześć
kapusty kiszonej ,oprószyć ziołami prowansalskimi .
Na kapuście ułożyć mięso z cebulą i na wierzch resztę kapusty .
Tłuszcz pozostały na patelni po smażeniu mięsa i cebuli
podlać 1 szklanką wody i podlać tym mięso w naczyniu
żaroodpornym .Przykryć pokrywką ,lub folią aluminiową i
wstawić do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach .
15 minut przed końcem z naczynia zdjąć przykrycie .
Można użyć blaszki przeznaczonej do mięs .

Obrazek

Reklamy

2 thoughts on “Karkówka w kiszonej kapuście ,pyszna.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s