Sorbet malinowy .

 Zaczęły się upały ,niestety ,jak co roku

wcześniej , niż bym chciała ,więc proponuję

wam dziś pyszny i niezwykle prosty sorbet z

mrożonych malin .Podałam go z torcikiem

La reine de Saba ,cudowne połączenie smakowe !.

Obrazek

Składniki :
0,5 kg malin
2 łyżki cukru
3 łyżki soku z cytryny
5 łyżek czerwonego wina
można dodać również 1/3 szklanki soku malinowego

Jeśli komuś przeszkadzają pestki maliny rozmrozić ,ale
nie na papkę ,zmiksować z cukrem i przetrzeć przez sito .
Dodać sok z malin ,wino i sok z cytryny i zmiksować do
połączenia składników .Wstawić do zamrażarki i co dwie
godziny przemieszać sorbet widelcem ,aby uniknąć lodowych
kryształków .Czynność powtórzyć 3 razy .
Przed podaniem sorbet powinien chwilę postać w temperaturze
pokojowej ,można go jeszcze raz zmiksować i już ,gotowe .

 

Obrazek

Można też zrezygnować z ciasta …

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s