Kruche ciasto z truskawkami .

Truskawki ,beza ,delikatna kruszonka

i kruche ciasto .Szybkie i łatwe .Kiedy

się piekło odprowadziłam córkę do szkoły ,

wróciłam i było gotowe .Miłe popołudnie
z pysznym ciastem .

 

Obrazek

Składniki :na blaszkę okrągłą 23 cm
300 g mąki
150 g zimnego masła
4 żółtka
1 łyżka kwaśnej śmietany
0,5 szklanki cukru

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 białka i o,5 szklanki cukru pudru na bezę

Truskawki około 300 g

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto ,
delikatnie podsypując mąką ,jeśli będzie się kleić i
schłodzić w lodówce 1 godzinę .
Ciasto dzielimy na dwie części ,mniejszą na wierzch
do pokruszenia i większą na spód .Formujemy koło
i wykładamy na blaszkę .Podpiekamy 15 minut w
180 stopniach ,na podpieczony spód wykładamy truskawki
pokrojone na mniejsze kawałki i na truskawki białka
ubite na sztywną pianę z cukrem pudrem .Na to jeszcze
pokruszyć pozostałą część ciasta i jeszcze raz do piekarnika
na 30 minut w 170 stopniach .

Obrazek

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s