Brownie migdałowe.

Nie jestem miłośniczką czekolady ,jeśli zjem
jedną kostkę raz na rok z zapasów córki to jest
maksimum .Gorzką uwielbiam ,ale tylko w wypiekach.
To brownie wyszło tak smaczne ,że tylko świadomość ,
że warto byłoby coś zostawić dla rodzinki powstrzymała
mnie przed zjedzeniem całości …Idealne wnętrze ,chrupiąca
skorupka na wierzchu i mielone migdały ukryte w środku .

Obrazek

Składniki ,na małą ,kwadratową blaszkę :
200 g masła
200 g czekolady gorzkiej
150 g cukru trzcinowego
3 jajka
100 g mielonych migdałów
50 g mąki pszennej

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać masło i
rozpuścić ,przestudzić .Jajka ubić z cukrem na puszystą
masę ,dodać masę czekoladową ,wymieszać łyżką .To ważne ,aby na tym

etapie nie używać już miksera!!.Dodać
mielone migdały i wymieszać ponownie .Na koniec mąkę pszenną
i wymieszać do połączenia całości .Przelać do blaszki wyłożonej
papierem do pieczenia i piec w 175 stopniach około 20 minut .

Obrazek

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s