Sorbet z mango.

Nie wiem który lepszy ,z malin czy z mango ?.
Ja uwielbiam je chyba jednakowo .Owoce mango
muszą być dojrzałe ,po naciśnięciu delikatnie palcem
czujemy ,że owoc nie jest twardy .Jesli sorbetu nie
będą jeść dzieci można dodać jakiś alkohol .Polecam.

Obrazek

2 dojrzałe owoce mango ,waga około 1 kg każdy

3 łyżki cukru
sok z połowy cytryny
1/3 szklanki szampana ,ewentualnie inny alkohol .
Owoce obrać ,pokroić w kawałki i zmiksować z cukrem i sokiem
z cytryny .Dodać szampan ,zmiksować ,przełożyć do plastikowego
pojemnika i schłodzić w zamrażarce .Co dwie godziny przemieszać
sorbet widelcem w celu uniknięcia kryształków lodu ,ewentualnie
zmiksować .Smakuje świetnie z kawałkiem ciacha!.

Obrazek

Obrazek

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s