Makaron tagliatelle z pesto brokułowo-pietruszkowym .

Pesto najlepiej zrobić z warzyw ,które lubimy i
używamy na co dzień .Moja córka choć lubi

brokuły ,nie tknęła tego dania ,ale myślę ,że

smak czosnku podziałał na nią tak zniechęcająco .

Zabrakło mi w tej potrawie orzechów i pestek

słonecznika ,następnym razem naprawię ten błąd .

Obrazek

Składniki na pesto:
pęczek świeżej pietruszki
jeden mały brokuł ,podzielić na różyczki
i obgotować we wrzątku 5 minut ,aby zachował
kolor i smak .
oliwa z oliwek około 0,5 szklanki
3 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
sól ,pieprz
Pietruszkę kroimy ,czosnek obieramy i miażdżymy nożem .
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy
do połączenia się składników ,doprawiamy do smaku .
Makaron gotujemy al dente i podajemy z pesto .
Można dodatkowo posypać serem i orzechami .

Obrazek

Obrazek

Na plaży już tłoczno …

Obrazek

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s