Rolada z kremem truskawkowym.

Rolada to szybki i efektowny deser .
Dziś zapraszam na delikatną roladę
na biszkopcie z masą z serka mascarpone ,
bitej śmietany i truskawek .Słodkie chwile
z kawałkiem ciasta!.

Obrazek

Składniki :
3 jajka ,białka i żółtka osobno
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywną pianę ,dodając
po łyżce cukier .Następnie po kolei
żółtka i dalej miksować .Na koniec obie
mąki wmieszać delikatnie łyżką do masy .
Piec w 175 stopniach około 15 minut .
Upieczony biszkopt zwinąć gorący w rulon .
Ostudzić .

Masa truskawkowa :
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
200 g serka mascarpone
200 g truskawek
Truskawki zmiksować blenderem .
Śmietanę ubić na sztywną pianę z
cukrem pudrem .Dodać serek i ponownie
zmiksować ,dodać truskawki i jeszcze
raz krótko zmiksować masę .
Masą przełożyć biszkopt ,zwinąć ,przechowywać
w lodówce .Do rolady przed zwinięciem można
dodatkowo dodać kilka truskawek pokrojonych
na mniejsze kawałki .

Obrazek

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s