Lekki torcik z kremem nutella i serkiem mascarpone .

 Torcik na biszkopcie ,leki i smaczny .
Przełożony kremem z nutelli i mascarpone ,
przykryty warstwą białego kremu ,pyszny .
Jest słodki ,choć odchudziłam go z cukru
gdzie się dało .Dla wielbicieli kremowych ciast .

Obrazek

Składniki :na biszkopt .
4 jajka ,oddzielnie białka i żółtka
2 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Białka ubić z cukrem na sztywną masę ,
dodawać po kolei żółtka i zmiksować .
Przesiać obie mąki i delikatnie ,po łyżce
wmieszać do masy jajecznej .Przełożyć

do okrągłej blaszki wyłożonej papierem

do pieczenia i piec około 25 minut w 175

stopniach .Ostudzić .

Krem :
400 ml śmietany kremówki
200 g serka mascarpone
200 g nutelli
Śmietanę ubić na sztywną pianę ,dodać

serek i zmiksować .Masę podzielić na dwie

części i do jednej dodać nutellę i zmiksować .

Druga ,biała jest na wierzch tortu .Masa nie

zawiera cukru ,bo w nutelli jest go wystarczająco

dużo .Biszkopt przekroić wzdłuż ,przełożyć masą

z nutelli .Przykryć drugim blatem ciasta i wyłożyć

na wierzch krem z serka mascarpone i bitej śmietany .

Udekorować wiórkami z gorzkiej czekolady .

Przechowywać w lodówce .

Obrazek

 

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s