Torcik na biszkopcie ,leki i smaczny .
Przełożony kremem z nutelli i mascarpone ,
przykryty warstwą białego kremu ,pyszny .
Jest słodki ,choć odchudziłam go z cukru
gdzie się dało .Dla wielbicieli kremowych ciast .
Składniki :na biszkopt .
4 jajka ,oddzielnie białka i żółtka
2 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Białka ubić z cukrem na sztywną masę ,
dodawać po kolei żółtka i zmiksować .
Przesiać obie mąki i delikatnie ,po łyżce
wmieszać do masy jajecznej .Przełożyć
do okrągłej blaszki wyłożonej papierem
do pieczenia i piec około 25 minut w 175
stopniach .Ostudzić .
Krem :
400 ml śmietany kremówki
200 g serka mascarpone
200 g nutelli
Śmietanę ubić na sztywną pianę ,dodać
serek i zmiksować .Masę podzielić na dwie
części i do jednej dodać nutellę i zmiksować .
Druga ,biała jest na wierzch tortu .Masa nie
zawiera cukru ,bo w nutelli jest go wystarczająco
dużo .Biszkopt przekroić wzdłuż ,przełożyć masą
z nutelli .Przykryć drugim blatem ciasta i wyłożyć
na wierzch krem z serka mascarpone i bitej śmietany .
Udekorować wiórkami z gorzkiej czekolady .
Przechowywać w lodówce .