Muffinki migdałowo – czekoladowe bez mąki .

 Jeśli jakiś przepis zachwyci mnie
szczególnie lubię do niego wracać .
Tak było z ciastem migdałowym bez
mąki .Cudowne w smaku ,długo świeże.
Dziś w formie muffinek z czereśnią .

Obrazek

Składniki :

160 g masła
160 g gorzkiej czekolady
5 jajek ,osobno żółtka i białka
130 g cukru
125 g zmielonych na mąkę migdałów
50 g płatków migdałowych ,przyrumienionych na
patelni i posiekanych
35 g startej ,gorzkiej czekolady

Polewa czekoladowa:
100 g gorzkiej czekolady
60 g masła

Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej ,

ostudzić .Żółtka ubić z cukrem do białości .

Połączyć z czekoladą przestudzoną .Dodać

migdały ,posiekane kawałki migdałów i startą

czekoladę i wymieszać .Białka ubić na sztywno i
połączyć delikatnie z masą .
Blaszkę do muffinek wyłożyć

papilotkami i nakładać do niej masę .Piec w 180
stopniach przez około 25 minut .
Można udekorować polewą
czekoladową i czereśniami .

Składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej
i polać nią babeczki .

 

Obrazek

Obrazek

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s