Kurczak w miodzie .

Kurczaka lubimy i często go przyrządzam .
Proponuję dziś bardzo smaczną wersję pałek
kurzych w glazurze miodowej .Bardzo apetyczne
i jeśli zrobicie raz wrócicie do nich szybko .Obrazek

Składniki: 6 pałek kurzych.
10 łyżek sosu sojowego
4 łyżki octu ryżowego
3 łyżki miodu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżeczka maki ziemniaczanej

Cebulę i czosnek pokroić bardzo drobno .
Dodać sos sojowy ,ocet ,miód i imbir.
Pałki posolić i pokryć je przygotowaną glazurą .
Odstawić do lodówki na kilka godzin .
Następnie wkładam je do naczynia żaroodpornego
i piekę pod przykryciem około 1 godziny w
180 stopniach .20 minut przed końcem pieczenia

mięso piec już bez przykrycia .W trakcie pieczenia

pałki należy kilka razy odwrócić ,aby się równo

upiekły.Pozostały po pieczeniu wywar zagotować i
zagęścić mąką ziemniaczaną .Smacznego.

Obrazek

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s