Kotlety ziemniaczane z warzywami .

Kiedy zostają ziemniaki z obiadu
zwykle zużywam je do drożdżowych
wypieków ,bo przedłużają ich świeżość .
Tym razem zrobiłam kotleciki warzywno –
ziemniaczane .Podsmażone na niewielkiej
ilości oleju i podane z sałatką mogą stanowić
całkiem smaczny obiad .

 

Obrazek

Składniki:
5 małych ,ugotowanych ziemniaków
kilka różyczek kalafiora
kilka różyczek brokuła
marchewka
1 jajko
sól
pieprz

Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy kalafior ,
brokuł i marchewkę ,wyjmujemy po 5 minutach ,
marchewkę po 10 i kroimy po wystygnięciu na małe
kawałki .Marchewkę można zetrzeć na tartce.

Warzywa łączymy z ziemniakami i jajkiem.
Doprawiamy przyprawami i formujemy niewielkie
kotleciki .Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron
na złoty kolor .Podajemy z sezonową sałatką .

Obrazek

Obrazek

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s