Kasza gryczana z warzywami.

W kaszy zakochałam się całkiem niedawno ,
ale z pewnością jest to miłość na zawsze .
Bogactwo smaku i zdrowia kaszy w połączeniu
z warzywami sprawiły ,że stała się naszym
obiadem numer jeden .Polecam .

IMG_2310
Składniki :

200 g kaszy gryczanej

kalafior ,kilka różyczek

mała cebula

papryka czerwona ,połówka

pieczarki , 5 średnich

buraczek ,upieczony w piekarniku do miękkości
Kaszę gotujemy na sypko .Kalafior gotujemy około

10 minut ,podzielony na różyczki szybciej jest gotowy.

Na patelni podsmażamy cebulkę ,dodajemy pokrojone

pieczarki i paprykę i przesmażamy wszystko razem

około 5 minut .Doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy

ugotowany kalafior ,mieszamy .Buraczka ścieramy na

tartce na talarki ,doprawiamy .Podajemy z kaszą .

Smacznego.Kurczak nie jest konieczny ,ale można go dodać .

IMG_2312

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s