Zupa krem z białej rzepy .

Biała rzepa jest bardzo popularna w Hiszpanii . Zazwyczaj dodawana jest do zup ,sałatek i jako wypełnienie tart .Pomyślałam o zupie ,aby nabrała ładnego koloru dodałam marchewkę i seler naciowy . Bardzo smaczne powitanie jesieni. IMG_3258 Składniki:

3 duże rzepy

2 duże marchewki

2 kawałki selera naciowego

1 l bulionu drobiowego

1 pietruszka

mała cebulka

sól ,pieprz

słonecznik do dekoracji

Cebulkę pokroić i zeszklić na patelni ,resztę warzyw obrać ,pokroić na mniejsze kawałki i i dodać do bulionu drobiowego .Gotować na niewielkim ogniu ,aż wszystkie warzywa zmiękną .Całość ostrożnie zmiksować na krem , doprawić solą i pieprzem i posypać słonecznikiem uprażonym na suchej patelni . IMG_3262 Słabe zdjęcia ,robione wieczorową porą i widać mój cień .Grrr….

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s