Kruche z jagodami .

Jagody uwielbiam ,takie prosto z lasu .Na
wakacjach mogliśmy się nimi obżerać do woli .
Dziś zagościły u mnie w cieście ,klasycznym ,
kruchym . Nie miałam już ich za wiele ,ale
przypomniały mi o wakacjach .

IMG_3246

Składniki: kwadratowa blaszka o boku 20 cm

150 g miękkiego masła

150 g cukru pudru

250 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 jajko

dodatkowo

jagody około 300 g

jagodowa konfitura

Masło utrzeć z cukrem na puch ,

dodać resztę składników i wymieszać do połączenia .

Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na

kwadraty wielkości blaszki.Najlepiej od razu na

papierze na którym będzie się piekło .Jedną włożyć do blachy

wyłożonej papierem do pieczenia ,posmarować konfiturą

i wysypać jagodami .Przykryć drugim kawałkiem ciasta .

Piec w 180 stopniach przez około 40 minut .

IMG_3249

Przepis na ciasto Nigel Slater .

IMG_3252

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s