Jabłka pieczone z musli i serem pleśniowym.

Ekspresowy deser dla miłośników jabłek.Dodałam

do musli ser pleśniowy ,który dodatkowo wzbogacił

smak deseru .Całość polana odrobiną miodu ,polecam.

IMG_3463 Składniki :

2 jabłka

musli ,kilka łyżek

ser pleśniowy ,dwa małe kawałki

miód do polania po upieczeniu

sok z cytryny ,do skropienia jabłek

Jabłka umyć ,przyciąć zgrabny kapelusik i wydrążyć ostrożnie

środek .Skropić sokiem z cytryny ,aby nie ściemniały .

Na spód włożyć odrobinę sera pleśniowego ,na ser musli i przykryć kapeluszem z jabłka .Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jabłka około 20 minut . Podawać na ciepło z dodatkowym kawałkiem sera pleśniowego i miodem .Czas pieczenia zależy od osobistych upodobań smakowych i rodzaju jabłek . IMG_3461 IMG_3458

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s