Lody z turronem i figami .

Ciepłe dni jeszcze się nie skończyły ,więc
zapraszam na lody ,moje ulubione z turronem.
Hiszpański przysmak ,migdałowa delicja !.
Wykorzystałam też sezonowe owoce i połączyłam
w jeden pyszny deser.

IMG_3665

Składniki na lody :
300 ml śmietany kremówki
2 żółtka
4 łyżki cukru
200 g turronu miękkiego

Żółtka ubijamy z cukrem na puszysty ,biały krem .
Śmietanę ubijamy osobno ,również na sztywną pianę .
Turron miksujemy na drobno w naczyniu z ostrzami .
Do śmietany dodajemy partiami żółtkową masę i delikatnie
mieszamy łyżką ,potem rozdrobniony turron i mieszamy .
Przekładamy do plastikowego pojemnika i zamrażamy .
Przed podaniem wyjąć chwilę wcześniej ,aby lody można było
wyjmować w formie kulek łyżką do tego przeznaczoną.

Dodatkowo :
figi ,jedna i pół na jeden deser
płatki kukurydziane ,do dekoracji
miód do polania delikatnie całości

IMG_3673

IMG_3621

IMG_3672

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s