Naleśniki z kaszą gryczaną i serem.

Bardzo smaczny i szybki obiad .
Farsz z kaszy gryczanej z cebulką
i białym serem kremowym to dla mnie
ostatnio idealne wypełnienie do naleśników .
Spróbuj ,może też polubisz.

IMG_3486

Składniki : na 10 cienkich naleśników :
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
0,5 szklanki wody gazowanej
1 jajko
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta soli

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą
masę .Odstawić na czas przygotowywania farszu .

Farsz z kaszy gryczanej :
1 szklanka kaszy gryczanej prażonej ,ugotować
na sypko .
100 g serka kremowego typu Philadelphia
mała cebulka ,pokroić i usmażyć na patelni , ostudzić
sól ,pieprz
Powyższe składniki wymieszać ze sobą delikatnie łyżką ,
doprawić do smaku .Jeśli lubicie serka można dodać więcej .

Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej ,nieprzywierającej
patelni z obu stron na złoty kolor ,z odrobiną oleju .
Nakładamy na każdy farsz i zwijamy .
Podajemy ciepłe z dowolnymi dodatkami lub same .pycha!.

IMG_3484

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s