Zupa krem pietruszkowo – gruszkowa.

To najciekawsza pod względem smakowym zupa
jaką było mi dane do tej pory smakować i przyrządzać .
Delikatna słodycz gruszki i lekko ostry smak podkreślony
świeżym pieprzem pozwoliły przenieś mi się do krainy
błogiej szczęśliwości w ten pochmurny dzień .

IMG_3408

Składniki:

4 duże pietruszki korzeniowe

3 gruszki ,słodkie ,miękkie

1 l bulionu drobiowego

1 biała rzepa

0,5 szklanki mleka

sól ,świeżo mielony pieprz ,oliwa

Gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych ,skórki i kroimy

na cztery części ,pietruszki obieramy i kroimy wzdłuż a

następnie na kilka mniejszych kawałków,rzepę obieramy

i kroimy na mniejsze części .Wszystko wkładamy do

garnka i dusimy na oliwie przez około 15 minut .

Następnie zalewamy bulionem drobiowym i gotujemy na małym

ogniu aż pietruszki zmiękną .Do bulionu dodajemy mleko ,

doprawiamy do smaku i ostrożnie miksujemy .W razie potrzeby

dodajemy więcej mleka ,jeśli zupa jest zbyt gęsta .Dekorujemy

świeżym szczypiorkiem , kilkoma kroplami oliwy I świeżo mielonym

pieprzem .Smacznego .

IMG_3420

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s