Pierogi z kaszą gryczaną i serem.

Uwielbiam pierogi z każdym farszem ,
czym bardziej zaskakujące tym lepiej .Dzisiejsze
może nie będą wyszukane w smaku ,ale pyszne
na pewno .Kto zna już połączenie kaszy gryczanej
z białym serem i cebulką nie zawiedzie się na tym
przepisie .Kto nie zna zachęcam do zrobienia.

IMG_3774

Składniki : na ciasto pierogowe
2,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki wrzącej wody
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli

Dwie szklanki mąki zalać wrzącą wodą ,odczekać ,
aż trochę przestygnie i dodać oliwę i sól .Wyrobić
gładkie ciasto ,podsypać pozostałą mąką. Gotowe
wyłożyć na blat i rozwałkować jak najcieniej .

Farsz do pierogów:

1,5 szklanki kaszy gryczanej ,ugotować na sypko

300 g białego sera

mała cebulka

sól ,pieprz

Cebulkę zeszklić na patelni na rumiano ,połączyć z kaszą i

serem ,doprawić do smaku .Nakładać na pierogi po łyżce i

sklejać dokładnie brzegi .Pierogi wrzucamy na wrzątek i gotujemy

do momentu wypłynięcia .Na suchej patelni prażymy słonecznik i

posypujemy nim pierogi .Dodatkowo polewamy odrobiną rozpuszczonego

masła .

IMG_3766

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s