Muffinki migdałowo – czekoladowe z masą makową.

U mnie kolejna propozycja na wykorzystanie
masy makowej .Upiekłam pyszne czekoladowo
migdałowe babeczki i w każdej ukryłam łyżkę
masy makowej .Udane połączenie.

IMG_3823

SKŁADNIKI :

160 G MASŁA
160 G GORZKIEJ CZEKOLADY
5 JAJEK ,OSOBNO ŻÓŁTKA I BIAŁKA
130 G CUKRU BRĄZOWEGO
150 G ZMIELONYCH NA MĄKĘ MIGDAŁÓW
50 G PŁATKÓW MIGDAŁOWYCH ,PRZYRUMIENIONYCH NA
PATELNI I POSIEKANYCH
35 G STARTEJ ,GORZKIEJ CZEKOLADY

DODATKOWO :1 SZKLANKA MASY MAKOWEJ .

CZEKOLADĘ I MASŁO ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ ,

OSTUDZIĆ .ŻÓŁTKA UBIĆ Z CUKREM DO BIAŁOŚCI .

POŁĄCZYĆ Z CZEKOLADĄ PRZESTUDZONĄ .DODAĆ

MIGDAŁY ,POSIEKANE KAWAŁKI MIGDAŁÓW I STARTĄ

CZEKOLADĘ I WYMIESZAĆ .BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO I

POŁĄCZYĆ DELIKATNIE Z MASĄ .

BLASZKĘ DO MUFFINEK WYŁOŻYĆ

PAPILOTKAMI I NAKŁADAĆ DO NIEJ MASĘ DO POŁOWY

PAPILOTEK ,NA TO ŁYŻKĘ MASY MAKOWEJ I JESZCZE

TROCHĘ MASY CZEKOLADOWEJ .PIEC W 180 STOPNIACH

PRZEZ OKOŁO 25 MINUT .UDEKOROWAĆ DOWOLNIE.

IMG_3822

IMG_3826

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s