Zupa cebulowa.

Zapraszam na zupę cebulową .Bardzo
byłam ciekawa jak smakuje i się nie
zawiodłam .Jest smaczna ,aromatyczna ,
szybko się robi .Polecam ją bardzo.

IMG_4332
Składniki :
5 dużych cebul
5 łyżek masła
1,5 litra wywaru warzywnego
kawałek bagietki na grzanki
ser ementalera
szklanka białego ,wytrawnego wina
tymianek ,do smaku
jeden liść laurowy
sól ,pieprz

Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki .
Dusić na maśle aż stanie się miękka i przezroczysta.
Stopień zrumienienia cebulki wpłynie na jej ostateczny
kolor i smak ,nie może się przypalić .Dodać tymianek ,
liść laurowy i wino ,kiedy płyn odparuje przełożyć do
garnka z wywarem warzywnym.
Zupę gotować na małym ogniu około 20 minut ,doprawić
solą i pieprzem .Kanapkę pokroić na małe grzanki ,posypać
startym serem i zapiec w piekarniku w 190 stopniach aż
chlebek ładnie się przyrumieni.

IMG_4334

IMG_4333

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s