Czarny makaron z krewetkami i mandarynkami.

Czarny makaron jest bardzo wdzięcznym
materiałem do stworzenia dania głównego .
Wygląda o wiele lepiej niż nakład pracy
w niego włożony .Gotuje się 4 minuty ,krewetki
kolejną chwilkę .Dodatki ,które podkręcą smak
i gotowe .

IMG_4741

Składniki :
Czarny makaron ,świeży ,zwykle można go spotkać
w lodówkach ,nie jest mrożony .
200 g krewetek
2 mandarynki
kawałek pora ,pokroić pionowo
zioła ,ulubione
sól ,pieprz
ząbek czosnku
100 ml białego wina
oliwa z oliwek ,sok z cytryny ,kilka kropel

Na patelni przesmażyć czosnek pokrojony na kawałki .
Dodać krewetki i przesmażyć z dwóch stron ,posypać ziołami
i dodać pora ,przesmażyć .Podlać winem i poczekać
,aż odparuje .Doprawić solą i pieprzem .Dodać mandarynki .
Makaron ugotować al dente ,około 4 minuty i podawać .

IMG_4739

IMG_4744

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s