Chrupiące razowe chlebki z ziarnami .

Wypatrzyłam te chlebki na Filozofii smaku i
wiedziałam ,że przypadną do gustu mnie i mężowi
jako samodzielna przekąska ,bądź jako dodatek do
sałatki .Pozwólcie im wystygnąć ,wtedy są najlepsze!.

IMG_4853

Składniki: na 10 chlebków
1 i 1/3 maki pszennej razowej
3/4 szklanki mąki owsianej
1 łyżeczka soli
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki nasion lnu
3 łyżki nasion sezamu
3 /4 szklanki ciepłej wody
do posypania:ulubione ziarna

W misce wymieszać obie mąki ,sól ,proszek do pieczenia,
nasiona lnu i sezamu .Dodać wodę i oliwę i wyrobić zwarte
ciasto .W razie potrzeby lekko podsypać mąką .Ciasto
rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru na grubość
około pół centymetra .Pokroić na prostokąty i posmarować
białkiem ,posypać ulubionymi ziarnami .Pieczemy w 180
stopniach przez około 15 minut .Chlebki można przechowywać
w zamkniętym woreczku kilka dni .

IMG_4848

IMG_4846

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s